onsdag 3 april 2013

Socialdemokraterna vid vägskälet

S har börjat tala. Lägst arbetslöshet i EU 2020 som ett delmål. Det är bra. Anders Lindberg i AB räknar upp ett antal saker till som han vill att Löfven ska ta upp i morgondagens linjetal. Han nämner dock inte vinster i välfärden som ett sådant ämne. Märkligt. Här står målet vidöppet om man vill komma åt alliansen, särskilt i en fråga där man har opinionen med sig, Men icke. Beror Löfvens tvekan på partiets egen splittring eller försöker han vara taktisk i hopp om att få till en koalition med folkpartiet när C och KD åker ur riksdagen eller hur tänker han? Ja, borgerligt som det verkar.
Den pinsamme Kent Persson försöker göra en Schlingman genom att tala om att alliansen visst har lyckats med sin jobbpolitik. Och säger att socialdemokraternas mål om halverad arbetslöshet kostar 30 miljarder i skattehöjningar samtidigt som han beskyller S för att trixa med siffror. Tala om trixa. Hans enda motargument är Reinfeldts eget mantra - ingenting är trovärdigt så länge S inte talar om vilka de tänker regera med. Fast detsamma kan man ju säga om M ifall två allianspartier åker ur. Blir det SD då?
Imorgon får vi i alla fall veta om det finns mer än ett vänsterparti.

3 kommentarer:

 1. Är det lagligt att stoppa vinster i välfärdsföretag inom sjukvård, äldrevård och ex v skolor nu när vi är med i EU? Måste vi inte enligt EU både ha privata välfärdsföretag och tillåta dem att göra vinst och möjligtvis också tillåta dem att flytta vinsten till skatteparadis?
  Möjligtvis är ju både S och V bakbundna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du studerat detta närmare så att du vet om det är så?

   Radera