onsdag 23 december 2015

Bromma brummar vidare

Alliansen inkl SD är så rädda för att det ska visa sig att Bromma flygplats i längden är en sådan  olägenhet att den strider mot alla möjliga direktiv, att de inte vågar tillåta en utredning. Den skulle antagligen visa att Bromma är en miljömässig katastrof inte bara för det närmaste området. Jag bor söder om stan i närförort och vid vissa tider brummar planen fram var tionde minut med ett högt buller. Dessutom finns ju alltid risken för ett haveri. Det har redan skett en gång, i Kälvesta på 60-talet och inget talar för att det inte kan hända igen. Och så har vi alla utsläpp från bränslet.
Idag finns dessutom snabbförbindelse med tåg från Arlanda på 20 minuter. Ungefär vad det tar att åka taxi från Bromma till City i rusningstid (eller t o m mer).
Argumenten för att behålla Bromma för att gynna en liten grupp i näringslivet (som låter som om hela Sveriges BNP hänger på att Bromma får vara kvar) ska ställas mot möjligheten att bygga en hel stadsdel på området, i dessa tider när bostadsbristen löper amok. För vilka är behoven störst?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar