onsdag 16 december 2015

Omöjlig borgerlig ekvation

Så trött jag blir på det eviga tjatet om att sänka ingångslönerna. Nu är MUF ute och försöker peppa M att köra vidare i detta spår, vilket inte lär vara svårt. Men inte nog med det; de vill också nu återigen slå ett slag för marknadshyror.
Hör de inte själva hur det låter? Hur ska dessa två åtgärder gå ihop? Med sänkta löner har ju ännu färre möjlighet att få en bostad om marknadshyror införs. Det kommer ju att ytterligare försvåra inträdet på bostadsmarknaden om en ännu lägre lön än dagens minimilön (som ändå är beräknad för att räcka till mat och hyra) införs.
Då kommer Stockholms borgarråd för bostadsfrågor, Ann-Margrethe Livh, vänsterpartiet, med ett positivt initiativ. Hon har noterat att nu är andrahandshyrorna de högsta i stan (efter förre bostadsministern Attefalls (KD) idiotiska förslag att bostadsrättsinnehavare får hyra ut till vilken hyra som helst och den får dessutom inte överklagas). Livh vill att bostadsminister Kaplan ska se över hela lagen och åtminstone återinföra rätten till att överklaga. Helst bör hela lagen bort, den snedvrider bostadsmarknaden ytterligare, liksom alla åtgärder alliansen införde i Stockholm (med bl a utförsäljning av drygt 40 % av stadens hyresrätter).
Det kommer att ta tid att få stan att hämta sig från alliansens experimentverkstad, men vi håller tummarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar