tisdag 29 december 2015

Många jobb behöver göras i den offentliga sektorn

Det verkar som om Magdalena Andersson tagit rutavdragen till sitt hjärta. Men är det verkligen i den privata städbranschen det behövs fler människor?
På våra offentligt finansierade sjukhus går personalen på knäna. Sjuksköterskor ska inte bara ta hand om patienterna utan också se till att avtorkning och annat blir gjort. Varför inte se till att det anställs sjukvårdsbiträden, en yrkeskategori som rationaliserats bort från sjukhusen, eftersom det alltid är underifrån i hierarkin man sparar. Det skulle ge sjuksköterskorna mer tid att fokusera på huvudinnehållet i sitt arbete och kanske också minska stressen och därmed sjukskrivningar och flykt till andra arbetsgivare.
Också i skolan och äldreomsorgen behövs mer personal. Istället för att subventionera enskilda inkomsttagare för att de vill städa eller ha barnpassning eller ha bartender till festen, vore nu tillfället givet att förstärka den offentliga sektorn. Här finns sedan länge eftersatta uppgifter både inom stat och kommuner, som skulle behöva ett välkommet tillskott av personal. Sluta tänka borgerligt Magdalena och jobba på att stärka den vittrande välfärden. Det var mandatet din regering fick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar