måndag 22 juli 2013

Handel viktigare än mäsnkliga rättigheter

Glädjande nog får vi nu läsa att den norska kvinna som dömdes till fängelse i Dubai för att ha blivit våldtagen (dvs hon anmälde en våldtäkt i detta mansmecka) har blivit benådad. Goda insatser från bl a norska UD och människorättsorganisationer har bidragit till detta. Mannen har också blivit benådad fast han fick ett kortare straff (så självklart i dessa arabländer).
Den norske utrikesministern har t o m vågat kritisera domen genom att säga "att Förenade Arabemiraten ratificerat FN:s kvinnokonvention, och att norska UD i samtal med myndigheterna i Dubai poängterat att domen strider mot mänskliga rättigheter. "
Det skulle vara på sin plats att EU uttalade sig om dessa frågor. Här läser vi om fullkomligt absurda domar som strider mot allt förnuft och ändå har dessa länder ratificerat kvinnokonventionen. Men EU (inklusive Sverige) vågar inte sticka upp mot dessa medeltida stater. Handelsförbindelserna får inte störas. Det är bara Norge, med egen olja, som törs säga ifrån.
Och om Pakistan läser vi att kvinnor måste ha manligt sällskap när de går och handlar. Annars "sprider de vulgaritet och stör männen under ramadan".
Ibland önskar man att samtliga kvinnor evakuerades från den här typen av länder.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar