måndag 1 juli 2013

Hägglund fjärmad från "verklighetens folk"

Almedalsveckan är här. Någon kallade det för kosläpp för politiker - en rätt träffande liknelse.
Hörde Göran Hägglund igår. Alliansens egen skojare. Han försökte leva upp till det med ett antal ordvitsar om oppositionen. Det var väl så där...men ändå den bästa delen av talet.
För är det någon som verkar fjärmad från "verklighetens folk" så är det Hägglund. Trots massiv kritik från alla håll vidhåller han att det fögderi han ansvarar för i regeringen - den sociala välfärden - fungerar allt bättre. Han avfärdar läkarkritiken om att patientsäkerheten är hotad på våra sjukhus med det absurda managementsystem man använder, samtidigt som platserna inte räcker till. Över 6000 läkare kan självklart ha fel enligt Hägglund.
Och apoteken - vilken succé! Det finns apotek på fler orter nu än tidigare enligt Hägglund. Om de sen har de mediciner som efterfrågas är en annan sak.
Någon spinndoktor har fått för sig att Hägglund inte skulle tala om vårdnadsbidrag. Man förstår det, ännu en sak som misslyckats helt. Några få procent utnyttjar bidraget. Istället talar han om mindre grupper i förskolan. Ja, där slår han huvudet på spiken, vem vill inte ha det. Men har just KD trovärdigheten i denna fråga?
Idag är det Jimmie Åkesson. Jag gitter inte lyssna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar