onsdag 7 augusti 2013

Borg slår ännu ett slag för ökat utanförskap

SD ger regeringen grönt ljus för ännu ett jobbskatteavdrag. Borg har som vanligt inget annat att komma med.
SvD citerar Annie Lööf som säger: – Det finns ju forskning som med all tydlighet pekar på att jobbskatteavdragen ökar drivkraften för att jobba. Av den anledningen är det viktigt att vi genomför vallöftet,
Det är en cynism utan like. Problemet är ju inte att folk inte vill jobba, utan att det inte finns tillräckligt med jobb. Och fler jobb har ju inte jobbskatteavdraget bidragit till, det har ju också forskning bevisat.
Istället kommer nu regeringen att öka utanförskapet (ett ord man helt övergivit inom regeringen) ytterligare genom att åter gynna löntagarna och med principen för de tidigare jobbskatteavdragen, gynnas höginkomsttagarna mest, vad än regeringen säger.
Annie Lööf gömmer sig bakom Anders Borg för maken till brist på näringspolitik har man sällan sett. Hon kanske håller med honom för att i alla fall få några kronor att investera för.
Problemet är att de statliga medel som ska stå för investeringar istället går till direkta bidrag till näringslivet och det som går till välfärden hamnar hos riskkapitalisterna.
Ibland känns det som man skulle vilja ha planekonomi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar