lördag 31 augusti 2013

Barn kan ta stryk på många sätt

Barn som trivs i sin skola, vare sig det är JB eller Lundsberg, blir givetvis ledsna om skolan läggs ned. Det flagranta med dessa skolor är dock misskötsel och misshandel, i det senare fallet satt i system inom skolan som en del i s k ”kamratuppfostran”. På andra skolor kallas det mobbing. Men andra skolor kan ta emot de här eleverna.

Betydligt värre är det för de elever, som pga alliansens misshushållning med skattemedel, inte anser sig ha råd med s k resursskolor för barn med särskilda behov. Plötsligt rycks hela deras kanske först nu fungerande tillvaro undan. Det är en skam för Stockholm, en av Sveriges rikaste kommuner, att inte kunna tillhandahålla den här typen av skolor för barn med särskilda behov, samtidigt som man alltid högtidligt talar om vikten av att alla ska få utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Och samtidigt fortgår den sanslösa överetableringen av skolor i stockholmsområdet dit skolpeng ska fördelas. Lycksökare som vill göra vinst på barns bekostnad kastar in ansökningar om att få öppna skola utan de mest basala förutsättningar. Kanske har man blivit mer restriktiv på sistone, men från början öppnades en djungel av skolor med diverse idéer, som i grund och botten handlade om att göra vinst.

Lägg inte ner resursskolorma, ställ hellre högre krav på de frispelande aktörer som inte har utbildningen i fokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar