tisdag 27 augusti 2013

Vardag hela veckan på nya Carema

Man kan inte bli annat än full i skratt. Vårdbolaget Carema byter namn – till Vardaga. Ett namn som fullkomligt inbjuder till gyckel. Desperationen lyser igenom. Kanske alltför få miljoner rullar nu vidare till skatteparadisen efter tidigare vårdskandaler när kunderna sviker. Nu måste åtminstone en kosmetisk förändring ske.

”Själva var vi inte dåliga för två år sedan men är bättre än vi någonsin varit idag.”, säger vd Fredrik Gren till AB. Ja, med tanke på det som hände för två år sedan, kan man väl nästan bara bli bättre.Namnbyte på något impopulärt är en klassisker – alltifrån kalhygge till föryngringsyta till Migrationsverket istället för Invandrarverket. Populariteten har dock inte ökat. Men visst Carema har kanske lyft sig i kragen. De har dock gjort en liten miss. I listorna på vårdgivare står företagen i bokstavsordning och eftersom det finns ett hundratal i Stockholm kanske man inte orkar ända ner till Vardaga.Nu återstår att se vad Aleris och Attendo kommer att kalla sig. De kanske håller fast vid något på A.1 kommentar:

  1. Det vanligaste förslaget till uttal av den nya namnet är, föga förvånande, Vård-aga. Vilket säger ju mer vad det är frågan om och är dessutom en bra beskrivning av den vård företaget säger sig bedriva.

    SvaraRadera