lördag 24 augusti 2013

Fler arenor på förslag

Folkpartiet har kommit med det sanslösa förslaget att det behövs ytterligare en idrottsarena i Stockholm. ”Globen börjar bli sliten” uppges som skäl. Man tar sig för pannan.

Här har Stockholm och Solna (som ju är så gott som hopväxt med Stockholm) satsat hundratals miljoner i skattemedel på nya mastodontarenor (varav den ena verkar vara ett fuskbygge med vittrande betong och ruttnande gräsmattor redan ett par månader efter invigningen). Den nya vid Globen är knappt invigd och redan börjar politiker ropa på nya.

Globen är och var från början, ett förlustbygge. Vad man borde gjort istället för den mastodont som nu ligger nästgårds och förtar en del av finessen med Globen, är att renovera Globen och nöjt sig med det. Det ligger som sagt en ny jättearena i stan, även om det går en kommungräns emellan.

Nu säger t o m centern nej till folkpartiets förslag så förhoppningsvis blir det inget. Men bara att en politiker kan komma med ett sådant förslag, samtidigt som kommunen skriker efter bostäder, visar hur otroligt långt från verkligheten somliga av dem befinner sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar