fredag 9 augusti 2013

SD lamslår politiken

Nu är det plötsligt diskussion om ifall regeringen ska kunna driva igenom sitt jobbskatteavdrag med hjälp av SD. S m fl protesterar.
Detta blir ju helt orimligt. Riksdagsarbetet lamslås för att man inte kan genomföra sin politik pga stöd från SD. Eftersom SD sitter i riksdagen har de rätt att rösta på alla förslag som kommer upp. Väljer de att stödja ett förslag så kan ju inte den som föreslår det dra tillbaka det bara för att SD är för. Då kan ju ingen politik föras till slut.
En annan sak är om man väljer att göra upp med SD på ett aktivt plan. Men har man inga andra argument mot ett femte jobbskatteavdrag än att SD stöder det, borde man inte sitta i opposition överhuvudtaget. Det finns tillräckligt med argument mot ett sådant avdrag utan att man behöver dra in SD. De får bara onödig publicitet.

2 kommentarer:

 1. Det verkar gå vägen för Minoritetsregeringen att sänka Skatten iallafall..Vi minns hur Stadsminister Fredrik Reinfeldt gormade i Almedalen, att han inte på några som helst villkor kommer att samarbeta med (SD)..!
  Idag vet vi hyr det gick med Reinfeldts löfte...!

  T Lindholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men min poäng är att om man vill genomföra något och SD råkar stödja det, är det detsamma som samarbete?
   Detsamma kan ju drabba en rödgrön regering (även om det är mindre troligt, men i vissa frågor tycker ju SD detsamma som de rödgröna. Ska de då, om de är i minoritet, inte kunna driva sin politik?

   Radera