lördag 3 augusti 2013

Arbetsförmedlingen skapar 150 nya jobb

Jakten på arbetslösa fortsätter. Nu ska de in med egenhändigt skrivna rapporter om vilka jobb de sökt. Kommer ingen månadsrapport sänks eller uteblir a-kasseersättningen.

Vad är det här för trams? Det blir ju inte fler jobb för att man byråkratiserar arbetssökarprocessen. Jo, det blir 150 nya tjänster på Arbetsförmedlingen. Låt oss hoppas att de går till arbetslösa.

Men bortsett från det löser detta inga som helst problem med arbetslösheten. Istället måste nu AF kolla alla dessa rapporter. Kanske kontrollringa arbetsgivare för att höra om vederbörande faktiskt sökt. Och arbetsgivarna har redan idag en uppsjö ansökningar från personer som inte är kvalificerade för jobbet, bara för att de arbetslösa ska kunna bevisa att de sökt jobb.

Men arbetsgivarna i sin tur väntar sig en 100-procentig matchning. Det finns inget intresse att bygga upp kompetens hos personalen. Helst ska de bara ha kontrakt på några år, så man kan bli av med dem snabbt om de visar sig inte hålla det överfulla måttet.

Men missnöjda och otrygga medarbetare gör inte ett bra jobb och de blir inte heller lojala mot företaget. De måste hela tiden hålla ögonen öppna efter något annat. Det borgar för dålig kvalitet i alla sorters verksamheter.

Behandlas man som slit och släng ser man också sitt jobb på det sättet.

1 kommentar:

  1. A:kassorna borde tänka på att det finns en stor "resurs" ute i Landet, av Expertis som garanterat kan den här sortens jobb..
    http://ljuramannen.wordpress.com/2013/08/02/ansokan-till-sveriges-a-kassor-som-kontrollant/

    T Lindholm

    SvaraRadera