måndag 12 augusti 2013

Politikerna har tappat kontrollen

Nu börjar även enstaka politiker på den borgerliga sidan inse vad utförsäljning av allmännyttan och ett byggande på marknadens villkor leder till. Stan blir ett stagnerande rikemansghetto.
28 000 allmännyttiga och även privata hyreslägenheter har slumpats bort till dem som råkat bo där. Erfarenheterna att de som är hetsigast på ombildning är de som vill sälja. Sen sitter andra kvar och ska förvalta huset som ivriga f d styrelsemedlemmar snabbt lämnat för grönare gräs. Detta är särskilt vanligt i förorten.
Ni okunniga, klåfingriga politiker som tillåtit denna utarmning av bostadsbeståndet och skuldsatt stora delar av svenska folket, kan ni se er i spegeln om denna bostadsbubbla skulle spricka? Vart ska alla då ta vägen om de får gå från hus och hem?
För i andra änden byggs det ju nästan ingenting heller. Bostadsbolagen får själva välja och vraka bland anvisad mark och det måste vara lönsamt. Lyxiga bostadsrätter är lönsamma, då bygger vi det  (än så länge).
Så går det när samhället släpper kontrollen över viktig samhällsservice. Och som vi nu tydligt fått se sen de borgerliga tillträdde gäller det all samhällsservice. Låt företagen leka på marknaden och lämna samhället åt medborgarna och deras institutioner.
(Och för alla som gnäller om minskad valfrihet kan ju faktiskt politikerna bestämma att det ska finnas olika inriktningar också i statlig och kommunal regi).

2 kommentarer:

  1. Tack vare utförsäljningen av allmännyttan kommer vi att leva med evig bostadsbrist. Skulle någon regering få för sig att, som i slutet av 60- och början av 70-talen, bygga bort bostadsbristen innebär det sjunkande bostadsrättspriser, och vilka politiker vågar ta det ansvaret.

    SvaraRadera
  2. Om näringslivet börjar klaga på att folk man behöver inte kan flytta till storstäderna kommer de att höra av sig. Åtminsto´ne den här regeringen kommer att lyssna.

    SvaraRadera