måndag 16 februari 2015

Invandrardebatten gynnar bara SD

Enligt AB:s senaste opinionsmätning har SD ökat sitt stöd till över 14 procent. Dessvärre måste man instämma i Jomshofs (SD) analys: Nu är invandring och migration på allas läppar. Förslagen haglar från de borgerliga med den ena restriktionen efter den andra. Men inte lyfter de för det. FP ligger under spärren för andra mätningen i rad. Men de som är kritiska till migration är SD-sympatisörer och ser att de är de enda som står för "the real thing". Medan de som tidigare röstat på de borgerliga partierna inte känner igen sig i sitt parti (främst FP-sympatisörer) och byter parti eller avstår helt. Tyvärr redovisades inte hela undersökningen i AB.
Miljöpartiet lever farligt i sossarnas skugga. Deras stöd sjunker och det är inte underligt. Nu har vi ju både vargjakt och Förbifart. Det kanske vore bättre för MP om de lämnade regeringen. Då kunde sossarna leva på hoppande majoriteter som de alltid gjort tidigare. Och det verkar vara det de gör nu också.
Denna fokusering på invandring gynnar bara SD. Dessutom väldigt mycket på deras villkor. Kom med ett positivt förslag som leder frågan framåt, istället för dessa SD-light-förslag som vi sett hittills.

3 kommentarer:

 1. Jag är glad om de främlingsfientliga partierna kan hållas under 20 procent, och i Sverige tror jag det gör det, men i andra EU-länder....?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur många procent behövs egentligen för en parlamentskupp? Om man har lite våldsamma nazister i bagaget? Man behöver bara tillräckligt för att framkalla regeringskris och paramilitära grupperingar som terroriserar oppositionen på gatan.

   Lär av Ukraina...

   Radera
 2. Och de här attentaten kommer dessvärre också att gynna den här typen av partier. Sen spelar det ingen roll om attentaten i själva verket är muslim- eller judefientliga. Folk på den här kanten verkar ha svårt att koppla ihop handling och konsekvens.

  SvaraRadera