onsdag 25 februari 2015

Till slut blir det som i Calcutta

Läste att det som upprört en del personer i sociala medier är Anna Jerlmyr-Königs päls när hon besökte tiggarnas boplatser häromdagen.
Det som borde uppröra är förstås att människor bor på detta sätt. Likadant som de uppenbarligen gör hemma i Rumänien. Det säger ju allt om deras misär att de hellre bor på detta sätt i Sverige än i Rumänien. På något sätt tror de att de kan tjäna mer pengar här (och kanske kan de det).
Men detta är inte värdigt och i längden kommer det att missgynna också tiggarna själva. Ju fler de blir, desto mindre kommer folk att bry sig om den enskilda personen som sitter och tigger.
Går man genom Stockholm stöter man på ett 50-tal tiggare på en promenad. Och inte minst deras saker, som ibland bara ligger på trottoaren. Och i skogsbryn och parker dyker kartonger och brädlappar upp. Samt skräp i mängder. Det är en ohållbar utveckling.
Det måste göras klart för migranterna att det inte är tillåtet att sova och bo var som helst. Eftersom de uppenbarligen har råd att ta sig hit och kommer i grupp, kanske det vore en bra investering att de kunde hänvisas till husvagnar på någon camping med stöd av kommunen. Det är inte olagligt att tigga, men att sova och bo på gatan. Om det ska fortsätta vara tillåtet med tiggeri, måste kommunerna också bekosta ett värdigt liv för dessa EU-medborgare. Ánnars kommer våra gator att se ut som i Calcutta till slut.

2 kommentarer:

 1. Det är utmärkta förslag att ex v upplåta ett antal husvagnar på någon camping, problemet är att "någon" måste betala och det kan knappast vara tiggarna själva, de har helt enkelt inte råd.
  Runt Rumänska ambassaden på Östermalmsgatan 36 finns en gräsmatta som Sverige med fördel borde tvinga Rumänien att upplåta till de rumänska medborgarna att campa på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lasse, bra idé med Rumäniens gräsmatta.
   Jag menar att man inte kan tillåta tiggeri om man inte också betalar de kostnader tiggandet medför. Migranterna bryter mot våra lagar genom att sova på gatan och slå upp boplatser var som helst. Om tiggeri ska vara tillåtet måste kommunen betala för att de som tigger kan bo på ett mänskligt sätt.

   Radera