lördag 24 mars 2012

Alliansen vill privatisera hela bostadsmarknaden

Alliansen fortsätter oförtrutet sin utförsäljning av allmännyttan. Överallt i stockholmsområdet måste hyresgäster kämpa för att behålla sin hyresrätt. Och detta trots att bristen på hyresrätter redan är skriande. Företag slutar etablera sig, ungdomar kan inte flytta hemifrån.
Och får man inte hyresgästerna att köpa erbjuds bostäderna till privata företag. Ekerö kommun kommer nu att folkomrösta om sina allmännyttiga bostäder.
Med vilken rätt, frågar man sig, tvingar man andra att skuldsätta sig? Moderaternas paradord valfrihet, betyder ju bara valfrihet för dem som har pengar. Vi som vill bo i allmännyttan fråntas vår valfrihet. Antingen måste vi skuldsätta oss för att bo kvar (och tänk om man inte får lån), bli hyresgäst hos grannarna som man just stridit med om ombildning, eller tvingas flytta.
Stan är full av bostadsrätter. Alla som vill kan gå in på den marknaden och köpa.
Men då är argumentet att "man får köpa billigare" om man ombildar. Samtidigt som de allmännyttiga företagen påstår sig sälja allmännytta till privatvärdar för att få pengar till nya hyresrätter. Då kan det väl knappast vara lönsamt att låta hyresgästerna köpa billigare.
Det finns ingen logik i det här agerandet, bara ideologi.
Den ideologin håller på att göra Stockholm till en totalt segregerad stad. Och precis som med all annan försämring av välfärden kommer alliansen att upptäcka att det i längden kostar mer än det smakar. Men det kanske inte märks om man bor i överklassghettot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar