onsdag 14 mars 2012

Inkompetens och ideologisk blindhet

Så har ännu ett av regeringens förhastade förslag gått på pumpen. Lärarlegitimationer skulle införas på sex månader.
Tyvärr är det så här regeringen arbetar hela tiden. Olika förslag sjösätts utan konsekvensanalys. Uppgifter dumpas i knät på myndigheter som inte fått resurser att hantera dem.
Just när det gäller lärarlegitimationer har det gått ovanligt fort att bevittna fiaskot. När det gäller försämringen av sjukförsäkringen tog det i alla fall nästan ett år innan man började inse vidden av katastrofen.
Vårdnadsbidraget visar innebära allt fler samhälleliga problem, t ex på integrationsfronten. Förutom att det strider mot alliansens hela idé med arbetslinjen. Sjuka, halta och lytta ska jobba, men fullt friska mödrar (som det ju mestadels handlar om) ska betalas med skattemedel för att gå hemma. Man tar sig för pannan.
Arbetskraftsinvandringen tillför vårt land ett antal städare och restaurangpersonal, som i värsta fall möter totalt oseriösa arbetsgivare (eller används som famíljeåterförening för att kringgå en omänsklig migrationspolitik), medan ungdoms- och invandrararbetslösheten består.
Utförsäljningen av storstädernas hyresrätter, så att det nu är nästan omöjligt för vanligt folk att flytta till de större orterna om man inte kan låna upp en miljon minst.
Ja, listan kan göras mycket längre över det totalt inkompetenta sätt regeringen har skött sina uppdrag på. Men en hel del handlar förstås också om ideologisk förblindning.
På det sättet liknar nyliberalismen och den gamla kommunismen varandra. Det tar väldigt lång tid att erkänna att ideologin inte fungerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar