lördag 10 mars 2012

Sverige kommer efter om kärnkraften är kvar

”Kärnkraften har ingen framtid ... den är inte heller lämplig som en övergångs­teknologi, tvärtom står den i vägen för nya och innovativa lösningar”. Detta citat kommer från IG Metall i Tyskland. Här har man förstått vad som gäller i framtiden.
Det har inte vår regering. Istället fortsätter man att understödja denna dödfödda energikälla, som inte ens fungerar när den behövs som bäst.
Så länge Sverige hänger kvar vid denna föråldrade och livsfarliga energi kommer nya lösningar att ha svårt att etablera sig. Och vi kommer framför allt att bli förbisprungna av mer förutseende och framtidsinriktade länder. Tyskland ligger redan långt före oss. EU är fortfarande vår viktigaste marknad. Inte ens där kommer vi att kunna hävda oss med regeringens senfärdiga inställning (gäller även vissa inom s). För att inte tala om Kina. De är än mer tvungna att tänka nytt och de gör det.
Det finns innovationskraft i Sverige. Släpp fram den och stöd gärna nytänkande på energiområdet. Lägg inte en enda krona mer på den hopplösa kärnkraften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar