måndag 26 mars 2012

Ekeröborna värnar valfriheten

Äntligen en positiv nyhet. Ekeröborna har röstat nej till försäljning av allmännyttan i sin kommun. Att man ens övervägt att sälja i denna kommun är det optimala hyckleriet från de ledande moderaterna. De brukar tala högt och brett om valfrihet och att människor måste få välja sina liv. Hur otroligt det än kan verka för moderaterna vill en majoritet av Ekeröborna att denna valfrihet ska finnas kvar för dem som vill bo i allmännyttan.
Ekerö är en kommun med nästa bara villor och radhus. Att göra det möjligt för ungdomar att bo kvar i kommunen sen de flyttat hemifrån är bara ett skäl att ha flera boendeformer. Andra är att alla faktiskt inte kan/vill äga sin bostad, utan vill lägga sina pengar på annat.
Att bli såld till en privatvärd känns inte heller bra. Då försvinner insynen, lägenheter kanske inte lämnas till bostadsförmedlingen etc.
Nu får vi bara hoppas att kommunledningen också tar hänsyn till att de som röstat, även om de bara var 45 procent, ändå är de som är engagerade i frågan och att många förmodligen också bor i Ekeröbostäder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar