tisdag 6 mars 2012

Glöm sifferexcercisen - berätta hur det är

Valet 2014 kommer att handla om jobben spås det och med dagens arbetslöshet finns en viss logik i detta. Men bevare oss om vi ska behöva lyssna till den sifferexercis som utspann sig under de förra två valen. Finns det några tristare debatter än de där partierna slår siffror i huvudet på varann.
Folk är inte intresserade av sifferexercis. Det viktiga är åtgärderna. Det är ett råd till vänstern, håll er till de konkreta åtgärderna och gå inte i sifferfällan.
Gå inte på Borgs och Reinfeldts tjat om att människor fått mer i plånboken. Verkligheten är ju att de få hundringar i jobbskatteavdrag som gått till folk i vanliga inkomstlägen för länge sen ätits upp av ökade avgifter på i stort sett allt.
Vi har redan så gott som platt skatt i Sverige. Vi såg häromkvällen att företag som Volvo har miljardvinster men kan göra förlustavdrag som gör att de nolltaxerar. Och så gör också rika privatpersoner. Medan småföretag och folk med normala inkomster står för större delen av skatteintäkterna i Sverige.
Och sedan hånas vi av att vård, skola och omsorg säljs ut till riskkapitalister som för ut de pengar vi slitit ihop till skatteparadis, samtidigt som verksamheterna sjunker i kvalitet.
Det är dessa fakta som måste presenteras, om och om igen.
Vi lever numera i Thatcher/Reagan-land. Trettio år för sent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar