torsdag 24 januari 2013

Moderater vill inte ha hyresrätter

Joakim Larsson, moderat borgarråd i Stockholm, försöker tuta i oss att M vill ha en jämn fördelning mellan bostadsrätter och hyresrätter. Så ser inte verkligheten ut. 82 000 hyresrätter har försvunnit i Stockholm pga ombildningar till bostadsrätt. Några som råkade bo där och hade turen att kunna betala även om det var underpris. Några tvingades ta lån alternativt vara hyresgäster hos sina grannar, som plötsligt hade makten över hyressättningen.
Och detta bara fortsätter. Moderaterna vill inte alls ha hyresrätter, nybyggena består fortfarande av en majoritet bostadsrätter. Dessutom får de ombildas efter fem år och ombildningskonsulterna har noga koll på de få hyresrätter som tillkommer.
Och tanken att andrahandsuthyrning med fri hyressättning skulle ge fler bostäder åt dem som verkligen behöver (nämligen ungdomar som vill flytta hemifrån eller människor som fått jobb och måste ta miljonlån för att få en bostad och kunna ta jobbet) är så korkat att man baxnar.
Tror moderaterna att vanliga människor köper denna rappakalja? Säg som det är: vi vill ha en segrergerad stad där de med pengar går före på alla sätt.
I längden kan inget nyspråk dölja vad som är på gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar