fredag 11 januari 2013

Vi är på god väg mot Centerns idéer

Vi har redan en del av det samhälle som centern målar upp i sitt idéprogram. T ex platt skatt där den enda del som inte är platt är den statliga, som betalas av dem med en viss högre inkomst. Och det sticker väl i ögonen på centern att de välbeställda ska betala mer. Alla är ju lika. Eller hur?
DNs papperstidning kom med en nyhet idag om att Posten lämnar glesbygden. Det är inte lönsamt för ett vinstdrivande bolag att köra ut post till de få invånare som valt att bo utanför större orter. Posten, Postverket, kom till på 1600-talet som en service till alla medborgare, när fler och fler kunde läsa och skriva. Det grundade sig i samhällsnytta.
Sånt vill inte centern veta av. "Hela Sverige ska leva" var en gång centerns slogan. Men det är faktiskt inte lönsamt.  De talar visserligen om decentralisering, så där får de ett problem, men det viktiga är ju att allt är privat och staten ska inte lägga sig i om några missgynnas. Alla får klara sig bäst de kan.
Det är också betydelsen i förslaget som månggifte. Varför ska staten lägga sig i hur människor vill leva? Inget hindrar idag människor att leva i vilka konstellationer de vill. Skälet till att inte alla kan gifta sig med alla handlar om arvsrätten och den vill C också avskaffa- Och här kommer vi åter till detta med gynnas och missgynnas. Här kan man gynna vissa barn och missgynna andra. Den rätten ska väl alla ha!
Och föräldrarna ska bestämma vad barnen ska lära sig. Skolor kan se ut hur som helst (och det gör de ju nästan idag så vi är på god väg).
Programmet kanske inte är helt omöjligt. Se bara vad alliansen åsdtadkommit i denna riktning bara på sex år. Det kanske handlar om några få mandatperioder till så är vi där. Om Centern finns kvar då förstås.

2 kommentarer:

  1. Hela Sverige ska leva - på Stureplan!

    SvaraRadera
  2. Framför allt vill de egentligen inte äga, för de vill ju inte amortera. Så de största fastighetsägarna i landet är bankerna.

    SvaraRadera