måndag 14 oktober 2013

Åsna snarare än stridshingst

”Som ett av sina viktigaste beslut lyfter Reinfeldt fram omläggningen av partiets skattesänkningar så att mer går till låg- och medelinkomsttagare.”

Så citeras Reinfeldt i en intervju med TT. Detta är hans mantra. Trots att det är en uppenbar lögn fortsätter han med en åsnas envishet att tjata om att det är låg- och medelinkomsttagare som tjänar på jobbskatteavdragen. Tror han att folk är dumma i huvudet?

Han säger att moderaterna med detta åstadkommit en historisk förändring. Ja, det kan alla instämma i. Aldrig har skatterna sänkts med sådan fart och inte sen 20-30-talet har en grupp i samhället gynnats så på andras (mindre bemedlades) bekostnad.

Alla vet att Reinfeldt och Borg bara vill tala skatter. Det gäller att hålla bollen borta från M:s akilleshäl – välfärden. Därför gäller det för M att ständigt föra över diskussionen till vad oppositionen står för i M:s perspektiv: Nämligen skattehöjningar (självklart utan koppling till vad eventuella höjningar ska användas till). Dessutom pratar man gärna om de rödgrönas regeringsalternativ: Hur vill Stefan Löfvén ha det? Vi kommer att få höra om detta till förbannelse det kommande året.

Det blir ju allt svårare för alliansen att överhuvudtaget prata om sin egen politik i valrörelsen. Det mesta de gjort har ju misslyckats eller skapat än mer utanförskap och större klyftor. Man kan säkert hitta en och annan liten reform som har varit bra, men det som folk bryr sig om – möjlighet att få jobb, en fungerande välfärd, trygghetssystem om man blir sjuk eller arbetslös och en skola där ungarna lär sig något – har de kapitalt misslyckats med. Och äntligen börjar folk se det.

1 kommentar:

  1. Tror han att folk är dumma i huvudet? Ja, antagligen har stridshingsten rätt i just den förmodan. Annars hade de väl inte röstat för att han skulle flytta in i Sagerska stallet med sina my little ponys. Folket vill bli styrda med strama tyglar och bli piskade som på Solvalla.

    SvaraRadera