torsdag 10 oktober 2013

Fotbollen har tappat sin själ

För en liten del av dem som går på fotboll är sporten fullständigt ointressant. Dessvärre är det de som dominerar arenorna och skapar rubrikerna. Deras enda intresse är att slåss. Att de saboterar för det lag de säger sig gilla verkar fullkomligt likgiltigt.

Och hur mycket klubbarna än säger att de arbetar med frågan, verkar de aldrig komma någonvart. Bara häromveckan gick ett gäng kostymnissar i täten för en grupp gastande grabbar i svarta huvor. Likheten med gängen som hyllar Karl XII är slående. Kanske är det samma personer.

Det känns som om fotbollen kommer allt längre från sin ursprungliga idé. Nu handlar det om en miljardindustri där spelare säljs som kor på auktion för osannolika summor (och de får också sådana löner själva) och ungdomsklubbarnas huvuduppgift verkar vara att gallra fram en elit.

Våra skattepengar går till att bygga tempel åt dessa spektakel, där en del av publiken är mest intresserad av att krossa motståndarnas hejarklack snarare än att titta på spelet.

Med dessa mastodontarenor kanske det är dags att införa gladiatorspel där hejarklackarna någon gång i veckan får gå lös på varandra. Dessa är sedan inte välkomna att titta på fotboll, som de bevisligen inte är intresserade av.

1 kommentar:

  1. Vissa tempel har torn och tinnar och altare, medan andra tempel är platta och med två altare, men verksamheten i de bägge alternativen går ut på samma sak. Underhållning och en stunds flykt från verkligheten.

    SvaraRadera