torsdag 15 januari 2015

Dags att punktera myten om Borg

Nu instämmer även Ekonomistyrningsverket i Magdalena Anderssons påstående att "ladorna är tomma" och att det statsfinansiella läget inte tål några stora reformer. Därmed punkteras, förhoppningsvis slutgiltigt, myten som Anders Borg m fl ägnade sig åt att sprida, nämligen att han skötte ekonomin perfekt och han solade sig i glansen från utländskt beröm.
Sanningen är ju att alliansen kom till ett dukat bord, som man under de åtta år man satt där, tömde med den ena skattesänkningen efter den andra. (Så har det för övrigt alltid sett ut när borgarna haft makten). Inte bara jobbskatteavdrag, utan också reformer typ Rot och Rut har tagit sin del av kakan. För att inte tala om de vinstpengar som välfärdens företag skyfflar ut ur verksamheterna, vilket ju också är skattemedel till ingen nytta för oss medborgare.
Det alliansen, med Borg i spetsen, gjort är ingenting annat än att utarma landet. Inga fler jobb har skapats, klyftorna har växt. Det är naturligtvis inte lätt att se när man har över 100 000 i lön som strömmar in varje månad (och jobbskatteavdraget gör ju att procentuellt får man mer över ju mer man tjänar). Det är bara att hoppas att den nuvarande regeringen ser hur det ser ut och vågar agera därefter (men det blir svårt med både det usla finansiella läget och det svåra parlamentariska).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar