fredag 16 januari 2015

Urskillningslös vargjakt

Äntligen! ropar jägarna och störtar ut i skogen redan i gryningen. Redan imorse var flera vargar skjutna i Örebro och Värmlands län. Men vilka vargar är det?
Det finns bara ett motiv för att jaga varg och det är att få bort genetiskt skadade djur. För att lyckas med det måste man veta vilka djur det är och det kan möjligen de som följer vargstammens utveckling och som då kan bedriva skyddsjakt på de djur som inte är lämpliga för vidare avel.
Det handlar framför allt inte om att låta varje person med jägarexamen rusa ut i skogen och skjuta urskillningslöst vilket verkar vara fallet nu. Då finns jú risken att de djur som bär ny genetik stryker med.
Hur tänker länsstyrelserna? För att inte tala om regeringen, där statsråden skäller på varann. Det är hopplöst att vi fått en ny Eskil Erlandsson som landsbygdsminister.
Nu finns ändå hopp om ett eventuellt vargrevir söder om Stockholm. Då kanske vi kan få slut på tjatet om att vi stockholmare inte vet vad vi talar om när vi vill behålla en rik vargstam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar