måndag 19 januari 2015

Saudiarabien - en skam för världssamfundet

Det är glädjande att utrikesministern kallar upp Saudiarabiens ambassadör för att protestera mot det prygelstraff plus tio års fängelse, som drabbat en saudisk medborgare som påstås ha smädat islam i sin blogg.
Det är märkligt hur ofta Sverige fördömer diktaturer av olika slag, men ofta glömmer att nämna just Saudiarabien. Istället har vi handelsförbindelser med detta vidriga land, där kvinnorna har noll rättigheter och där man tillämpar ett rättsväsende som liknar medeltidens, med prygelstraff, halshuggningar och ett öga för öga-tillämpande (typ avhuggen hand vid stöld).
Detta land är inte värdigt att ingå i världssamfundet, lika lite som Nordkorea. Varför förekommer inga handelsbojkotter mot detta land? Ja, vi vet ju det hycklande svaret, vi behöver deras olja. Men detta är bara ännu ett skäl att göra sig kvitt oljeberoendet.
Dessutom är Saudiarabien Al Qaidas och IS´ vagga. Härifrån kommer de perversa våldsmetoder som dessa organisationer tillämpar. Och pengarna till deras verksamhet. Något att betänka när man tjatar om "kriget mot terrorismen".

3 kommentarer:

 1. Nå vad tror du nu när Kung Abdullah är död? Kommer de olydiga mörkerkrafterna i Saudi se sin chans nu när kungens självklara auktoritet är som svagast? Kan bli spännande det här.

  Finns det goda krafter under ytan i Saudi? Jag har inte hört om några.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De goda krafterna åker ju på spöstraff så fort de visar sig. Och den nye kungen är 80 år, så där finns väl inget nytt att vänta.
   Det är väl ingen tillfällighet att den islamiska tideräkningen befinner sig på 1400-talet. Det gör ju också tankar och rättssystem.

   Radera
  2. Lite omdömen om en av världens värsta diktatorer i modern tid, Kung Abdullah.

   "an apostle of peace"
   "a man of wisdom and vision"
   "loved by his people and will be greatly missed"
   "strong defender of women"
   "commitment to peace"
   "strengthening understanding between faiths"

   Den västerländska elitens hyckleri är helt enormt! Det måste ha gått åt en hel jävla massa botox för att kläcka ur sig de där sakerna med ett "straight face"!

   Radera