onsdag 14 januari 2015

Oraklet Göran Persson

Kommer den rödgröna regeringen att överleva sitt första år? Man känner en viss tveksamhet. Björklund är ute och tjoar om misstroendeförklaring mot Mehmet Kaplan som vill utreda möjligheterna för bostadsbyggande på Bromma flygplats.
I dagens riksdagsdebatt krävde Annie Lööf att regeringen skulle följa riksdagens beslut om sänkta arbetsgivaravgifter för dem som anställer unga. Det är inte längre regeringen som regerar utan riksdagen.
Miljöpartiet har blivit ett hatobjekt för både SD och alliansen (borta är den tid då alliansen ville ha MP som partner.
Och mitt i allt detta dyker Göran Persson upp i SVTs "104 dagar" om tiden efter valet, och menar att Stefan Löfven har lagt upp regeringsarbetet alldeles fel. Det finns alldeles för många miljöpartister i regeringen, menar han. Det borde vara högst tre. Oraklet har talat.
Göran Persson borde hålla sig för god att recensera sina efterträdare, men han har ju aldrig dragit sig för personkritik. Själv var han, som den underdog han är, alltid livrädd för kritik och omgav sig med svaga jasägare till ministrar. Och vem representerar han egentligen? Han är ju lobbyist numera, men inte verkar han gå socialdemokraternas intressen.
Stefan Löfven har bara en vän i viken, men honom vill han knappast kännas vid. Så mycket starkare regeringen skulle varit med V som medregerande. Å andra sidan blir ju V starkare för att Löfven är helt beroende av Vs stöd. Ännu ett skott i foten för Löfven.

PS Det ska tydligen tillsättas en kommission för att utreda de många halkolyckorna. Hur vore det om man sandade istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar