lördag 8 december 2012

Centern begår självmord med ny kärnkraft

Om någon någonsin trott något annat, har regeringen nu i alla fall bestämt sig för mer kärnkraft. Sen kan Lena Ek stå i Doha och tala om hållbart samhälle hur mycket hon vill.
Miljödepartementet, där centern bestämmer (nåja) har inte ens låtit Naturvårdsverket utreda ett kärnkraftsfritt samhälle i en långsiktig (sic) rapport om energiförsörjning till 2050.
Någonstans ska detta giftiga uran brytas till men för natur och människor i ett område miltals från själva gruvan. Ännu har man inte hittat ett säkert sätt för slutförvaring av det än giftigare avfallet. Alla som kallar kärnkraften ren vet inte vad de talar om.
Hur Sverige ska kunna betraktas som en innovativ nation med detta dinosaurietänkande är obegripligt. Vi kommer att bli förbisprungna av ett antal länder som inser det dödfödda i fossila bränslen.
Och här begår centern självmord, men inte ens moderaterna sörjer väl det. Sossarna ställer så gärna upp med Löfven i bräschen för fortsatt kärnkraft.

4 kommentarer:

 1. För närvarande får vi själva bestämma OM vi ska bryta uran i Sverige. Men börjar vi bryta uran så är det EU som bestämmer vad som ska hända med den. Så självständigheten är det inte mycket bevänt med.

  SvaraRadera
 2. Det enda Sverige kämpar för i EU är snuset.

  SvaraRadera
 3. Uran är inte något fossilt bränsle.

  SvaraRadera
 4. OK, ett radioaktivt ämne då. Det låter inte bättre i mina öron.

  SvaraRadera