söndag 30 december 2012

Missvisande om politiker

Aftonbladet skapar mer politikerförakt på sin sajt idag, genom att under rubriken "Politiker rasar: Vi tjänar för lite" ha en rad bilder på riksdagspolitiker. Men artikeln, om man klickar vidare, handlar om fritidspolitiker i kommunerna.
Det är ett svårt jobb att vara politiker på fritiden. Man kan diskutera arvodena, självklart, men det är ändå meningen att man ska ha ett vanligt jobb. Politikerna ska inte vara ett frälse för sig som inte vet hur vanligt folk har det (fast det är svårt att tro att de vet, åtminstone i Stockholm).
Det är viktigare att kommuner och landsting lägger pengar på sjuksköterskelöner och lärare än på politiker.

2 kommentarer:

  1. Jag reagerade också när jag såg bilderna och sedan såg att rubrik och bilder inte hade täckning i texten. Har de vikarier på AB?
    I Uppvidinge kommun har det centerpartistiska kommunalrådet gett sig själv en löneförhöjning med 10 000 kr/mån från årsskiftet. Det motiveras av det stora ansvaret, hur nu det kan vara möjligt med tanke på att kommuner mest har att genomföra det som Riksdagen bestämmer, och de i sin tur har ju lämnat över mycket av både bestämmande och ansvar till EU i Bryssel...

    SvaraRadera
  2. Kommunalråden kanske jobbar heltid, men man ska ju inte ge sig själv lön i skattefinansierad verksamhet.
    Och subsidaritetsprincipen i EU ser vi allt mindre av.

    SvaraRadera