torsdag 20 december 2012

Vad är det för fel på dessa män?

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg berättar idag om det hat och de hot hon utsatts för sedan AB började sin serie om högerextremistsajterna under vinjetten Granska skiten. Men hon fick förmodligen en hel del redan innan dess också.
Vad är det som förmår vissa män att ge sig på kvinnliga journalister och krönikörer på detta sätt? Hur kan just kvinnors åsikter väcka så mycket hat?
Och hoten anspelar väldigt mycket på sex. För dessa män är sex lika med förnedring och våld. Om deras verbala framtoning inte vore så motbjudande kunde man tycka synd om dem. De verkar inte kunna glädjas och njuta. Dessa bitterpittar ser kuken som ett vapen. Vilka sorgliga figurer.
Som Åsa skriver är det inte sexskrävlet som är värst...det är de som inte hörs eller som kommer med mer förtäckta saker.
Bra att hon lyfter fram vilken intelligensbefriad dynga dessa mer eller mindre psykiskt störda personer kommer med. Hon är inte ensam och det är glädjande att se att också riktiga män har reagerat med avsky mot detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar