tisdag 11 december 2012

Vad vilja socialdemokraterna?

Man blir inte glad när man hör Magdalena Andersson. Hon verkar vara en mycket kompetent ekonom och kan säkert sköta Sveriges finanser lika bra som Anders Borg. Men vad vill hon med pengarna?
Utgångspunkten verkar vara att inte ändra på något som regeringen infört - t ex sänkt bolagsskatt och rut och rot "för folk har ju vant sig". Man skulle ju annars kunna tycka att de som inte gillar att betala för andras städning, läxhjälp, bartendrar och nybyggda verandor, kunde vara en potentiell väljargrupp. Men sossarna är inte intresserade av dem.
Socialdemokraterna vill kalla sig framtidspartiet som slogan. Det är ju patetiskt. Politik handlar ju bara om framtiden. Moderaterna vill att framtiden ska handla om ytterligare skattesänkningar (fast det som blir kvar måste räcka att betala alla vård-skola-omsorgsföretag som etablerats). I folkpartiets framtid har vi en kepsfri skola. I KDs framtid är mammorna hemma med barnen. I centerns framtid...ja, har de någon?
Det var ingen tillfällighet att många faktiskt jublade åt Håkan Juholts passionerade tal när han blev partiledare. Han sa vad många ville höra och han sa det med patos. Tyvärr sjabblade han bort sig själv.
Men vad vilja socialdemokraterna idag? De vill vara ett framtidsparti. Kanske något man kan rösta på någon gång i framtiden?
2 kommentarer:

  1. Tyvärr är nog S bortom allt hopp...

    SvaraRadera
  2. Ja, nog känns det så nu.

    SvaraRadera