onsdag 5 december 2012

Lönedumpning som kallas arbetskraftsinvandring

Hur många gånger ska man behöva skriva att ännu ett av alliansens politiska förslag visat sig vara just det man befarat. Den här gången gäller det den s k arbetskraftsinvandringen. Den som lanserades som att vi måste kunna ta hit spetskompetens när vi själva har brist på den.
Ja hej du, hittills har merparten av denna "spetskompetens" importerats till städ- och restaurangbranschen. Och självklart finns en ny marknad för lagbrott som kan begås av oseriösa företag. Just nu heter det oseriösa företaget MacDonalds, där folk från Pakistan t o m själva fått betala för att få jobb i stekosets helvete. Och sedan har man dessutom mage att kräva att de jobbar sju dagar i veckan för direkt usla löner. Man kommer att tänka på något företag i tredje världen, men det är väl en sådan arbetsmarknad alliansen eftersträvar.
Här står människor i kö för jobb, men ändå ska man ta hit människor att utföra okvalificerade uppgifter för oskäliga löner. Men i framför allt moderaternas värld, där Reinfeldts bok "Det sovande folket" är visionen för samhället, ska fackets inflytande minskas (helst försvinna) och kollektivavtal ska vara frivilligt från arbetsgivarens sida.
Den här lönedumpningen, som kallas arbetskraftsinvandring, är ett led i denna vision.

4 kommentarer:

 1. Det finns alltså numera två orsaker att aldrig äta något från MacDonalds:

  1) Dålig mat.
  2) Slaveri.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske därför de importerar pakistanska arbetare; de vill krydda upp sina smaklösa hamburgare.

   Radera
 2. Johan Tennbäck, McDonald's Sverige6 december 2012 14:49

  Det har eventuellt förekommit brottslig verksamhet kopplat till två personer verksamma vid en av våra restauranger i Stockholmsområdet. Vi ser mycket allvarligt på den uppkomna situationen och gjorde den 5 november en polisanmälan. I samband med polisanmälan arbetsbefriades de två brottsmisstänkta personerna. Med respekt för de personer som är involverade och med hänsyn till polisutredningen och juridiska processer, kan vi i nuläget inte säga mer. Vi gör vårt yttersta för att samarbeta med polisen i den fortsatta utredningen. Medias rapportering om att polisen ännu inte börjat behandla detta ärende, är felaktig.

  Vi är stolta över att ha haft kollektivavtal ända sedan starten 1973.

  Vänliga hälsningar
  Johan Tennbäck, McDonald's Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas ni anställer folk som befinner sig i Sverige också, kollektivavtal eller ej.

   Radera