måndag 20 maj 2013

Arenaelefantiasis

Jättekul att Sverige tog VM-guld. Och kul för de 11 000 som fyllde Globen. Och för dem som var på plats i Malmö och såg Eurovisionsschlagern.
Men - varför Globen, varför Malmö? Vi har ju en ny arena i Råsunda som kan ta ca 40 000. Nog skulle man väl kunna fylla den, inte minst med en svensk guldfinal.
Och snart har vi ytterligare en jättearena i Johanneshov. Hur ska dessa arenor fyllas när man inte använder dem till jättearrangemang som VM-hockeyn och Eurovisionen? Bruce Springsteen kan ju inte vara här en gång i månaden.
Sanningen är väl som vanligt att Stockholm förbyggt sig (visserligen ligger det nya Råsunda i Solna kommun, men arenorna ligger ändå väldigt nära i ett Sverigeperspektiv, för att inte tala om Globen och Johanneshov). Istället för bostäder vräker man ut pengar på sådana här jätteprojekt som aldrig kommer att bli lönsamma. Hur ofta är egentligen Globen fullsatt?
Och i slutändan blir det ju vi skattebetalare som står för notan. Smolk, smolk, men ishockeygrabbarna var i alla fall värda segern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar