torsdag 30 maj 2013

Det går åt skogen för John Bauer

Ska du äntligen våga slå till nu Jan Björklund och lägga ett förslag om att förstatliga skolan. Hela John Bauer-koncernen riskerar konkurs och i Jönköping är det redan ett faktum. Det är snarare John Bauers elever som det gått åt skogen för.
Kan vi en gång för alla få slut på snacket om valfrihet. Det kan finnas hur mycket valfrihet som helst i en förstatligad skola. Olika inriktningar och pedagogiker kan mycket väl rymmas där (men förhoppningsvis inte religiösa varianter, det får man skapa söndagsskolor till).
Företag ska inte driva skolor, hur många konkurser måste det bli för att inse det? Eller skattemedel till riskkapitalister?
Du har fortfarande chansen att göra rätt Björklund. Eller är det för svårt att svälja prestigeförlusten?

3 kommentarer:

 1. Valfrihet har inget med frihet att göra, det är dock förvirrande för det innehåller ordet frihet i sig. Men en god tumregel är att den som använder ordet frihet flitigast, har ingen aning om vad det är. Frihet vore något annat än valfrihet, valfrihet är motsatsen till frihet, valfrihet är att någon utanför och över dig väljer åt dig, de ger dig ett par skenval för att du skall KÄNNA dig fri.

  Vinstbidrag räckte inte åt JB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Martin: Nej, särskilt som dagens valfrihet ofta innebär inskränkt frihet för andra.
   JB överlevde uppenbarligen inte sitt bidragsberoende.

   Radera
  2. Trygghetsnarkomaniserad kapitalist bet i gräset. Rajraj hade rätt, mentalt efterbliven trygghetsnarkomani är direkt livsfarligt!

   Radera