tisdag 14 maj 2013

Folkpartiet sticker upp

Nu börjar de titta fram, de mer socialliberala folkpartisterna, som verkar ha haft munkavle under snart två mandatperioder av moderat s k allianspolitik.
I SvD skriver några folkpartister att de är emot privatisering av biblioteken. De skriver:
"När biblioteken läggs ut på entreprenad riskerar dessutom vinsterna med en sammanhållen biblioteksstruktur att försvinna. Det finns till exempel en poäng i att du som låntagare kan låna boken bok på ett ställe och lämna tillbaka den på ett annat eller att man kan beställa böcker som finns på ett bibliotek från ett annat. Allt detta ökar enkelheten och tillgängligheten och det är just det en liberal bibliotekspolitik går ut på."

Moderaterna vill ha konkurrens, precis som på alla andra områden. Servicen till medborgarna är totalt ointressant för dem. Låt oss hoppas att åtminstone folkpartiet vågar gå emot privatiseringstsunamin som svept med sig allt i sin väg och lämnat ett krossat välfärdssamhälle bakom sig.
Kanske finns det några inom alliansen som vågar se vad allianspolitiken ställt till med under de här åren. Som vågar dra i nödbromsen.
Eller kanske är det så krasst att de börjat planera att samregera med socialdemokraterna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar