torsdag 15 november 2012

Fascism på frammarsch

Idag skriver Henrik Arnstad ett intressant inlägg på DNs ledarsida. Han ser hur den s k neofascismen gör framsteg i Europa och nu också i Sverige. Vi har ändå varit relativt förskonade från de värsta uttrycken för denna ideologi, även om det fanns gott om både fascister och nazister i Sverige på 30- och 40-talet.
Vi ska kalla SD för vad de är, skriver Arnstad. Vi kallar dem rasister och det är de på många sätt, men det är dags att tydligt definiera den ideologi dessa omfattar. När man ser filmen med de ledande SD-politikerna ragla omkring och vräka ur sig tillmälen, verkar de så intellektuellt lågstående att de inte verkar omfattas av något annat än dumhet, men de är riksdagsledamöter (beklagligt nog) och måste ändå ha haft en idé om vad de vill åstadkomma i den kapaciteten.
Och det som är den klart genomgående argumentationen i SD är att invandringen utgör ett hot mot vårt homogena svenska samhälle och att den därför bör upphöra omedelbart och helst ska dessutom de som inte passar in i den ultranationalistiska bilden förpassas härifrån. Detta leder rakt ner till fascism och nazism.
Vi ska inte "ta någon debatt" på SDs víllkor. Vi ska kalla dem för vad de är, nämligen fascister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar