söndag 18 november 2012

Reinfeldt tappar geisten

Moderaterna håller framtidsdagar. Fredrik Reinfeldt har dock uppenbarligen svårt att se sig själv som statsminister 2014. I sitt tal tog han upp moderaternas chanser att vinna riksdagsvalet 2014.

"– Det är mycket svårt att göra, låt oss vara klara med det. De flesta partier ­vinner inga val över huvud taget, sa Reinfeldt."
Och tillade: – En och annan vinner en gång, det är rätt okänt att de vinner en gång till. Och att de vinner en tredje gång tror jag inte ens att det går att dokumentera i vår tid, med våra förutsättningar,
Ja, moderaternas historielöshet känner vi ju till, men att ett parti (S) vann val i 44 år kan väl ändå inte ha undgått honom. Och de borgerliga satt ju faktiskt i två mandatperioder på 70-80-talet med en folkpartistisk minoritetsregering däremellan. Och socialdemokraterna vann ju tre val i rad så sent som 94, 98 och 2002. Fast det där räknas kanske inte till vår tid. "Vår tid" började inte förrän 2006 förstås.
Reinfeldt håller helt enkelt på att tappa geisten. De egna idéerna är slut och M har gått ut till folket, som via sociala medier ska ge regeringen idéer om vad de vill i framtiden.
Samtidigt får regeringen backa på sina s k reformer en efter en, senast a-kasseavgifterna, som skulle slå undan fötterna på facket. Och tvinga folk att jobba. I deras värld blir inte folk arbetslösa och därför är det lathet att leva på a-kassa. Men verkligheten tränger sig på varje dag.
T o m Reinfeldt tror att det sovande folket har vaknat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar